Названо ТОП-5 вакансій в агросекторі з найвищою зарплатою

27 червня 2021, 08:00 6512

Роботу у сфері сільського господарства пропонують по всій Україні — агрохолдинги, ферми та агрогосподарства різних регіонів активно шукають персонал.

Про це йдеться у повідомленні кадрового порталу grc.ua.

Як зазначається, агросектор займає 13% від усіх актуальних вакансій червня. 

Середня заробітна плата категорії на початку червня становила 19 400 грн/місяць. 87% роботодавців у агросфері пропонують оклади в діапазоні від 14,5 тис. грн до 28,3 тис. грн. Але є і значно більші компенсації.  

Аналітики підготували ТОП-5 вакансій із найвищою зарплатою у категорії «Агро».

На п'ятій сходинці вакансія інженера-технолога. Так, наприклад, інженер-технолог млина може претендувати на компенсацію від 45 тис. грн. Основні вимоги до кандидата: повна вища освіта (хімія, харчові технології, біотехнологія та ін.), досвід роботи від 3 років на аналогічній посаді, знання методології організації технологічних процесів, вміння адмініструвати виробничі процеси, організовувати і коригувати роботу в кризових ситуаціях та здатність керувати колективом. Також бажані наполегливість та аналітичний склад розуму — кандидат на позицію «інженер-технолог млина» має не лише організувати виробничий процес, але й впровадити сучасні стандарти роботи для працівників виробництва. 

Трохи більше (від 54 тис. грн) роботодавці пропонують керівникам відділів якості. З вимог — досвід роботи не менше 5 років та готовність до переїзду. Більшість вакансій передбачає роботу за кордоном: у Молдові, Казахстані, Польщі тощо. 

На третьому місці найбільших заробітних плат у агросфері — операційні директори. Наприклад, операційний директор м'ясопереробного виробництва може розраховувати на компенсацію від 50 тис. грн до 100 тис. грн. Вимоги до кандидатів: знання англійської мови, досвід побудови операційних команд «з нуля», готовність працювати та бути на зв'язку 24/7. В якості бонуса пропонують участь у опціонній програмі. 

Четверту позицію за розміром компенсації у агросфері займають керівники відділів закупівель. Їхня заробітна плата становить від 67 тис. грн до 108 тис. грн. Зазвичай у перелік обов'язків керівника відділу закупівель м'ясокомбіната входять: формування бюджету відділу, планування закупівельної діяльності комбінату, проведення тендерів серед постачальників, ведення звітності, планування розрахунків із постачальниками, митних платежів та інше.

Найбільшу компенсацію пропонують спеціалістам у сфері біотехнологій. Провідний інженер у сфері біомедичної інженерії може розраховувати на зарплату від 160 тис. грн. Вимоги: профільна вища освіта (науковий ступінь буде перевагою) у сфері біомедицинської інженерії або біохімічної інженерії, наявність наукових патентів, знання метрології, просунутий рівень англійської мови. Досвід роботи або навчання за кордоном буде перевагою.