Названо переваги вирощування бобових культур в Україні

23 лютого 2021, 08:00 2121

Бобові культури покращують структуру ґрунту та підвищують його родючість, вони є найкращими попередниками для більшості сільгоспкультур у сівозміні.

Про це під час GPC Ukraine Conference розповіла президент ГО «Співтовариство виробників і споживачів бобових України» (СВСБУ) Антоніна Скляренко.

«Продукти, які мають корисні властивості, з кожним роком стають дефіцитними, тому виникає потреба пошуку альтернативного харчування, а бобові є саме такими. У нас уже є чітка стратегія того, як нагодувати світ і при цьому зберегти екологію. Багато країн шукають альтернативу м’ясу. Якщо декілька років тому вегетаріанські продукти були не так поширені, то зараз їх можна знайти навіть у мережах швидкого харчування», — зазначає президент СВСБУ.

Антоніна Скляренко впевнена, що бобові — це економічна привабливість у довгостроковій перспективі та чудова альтернатива білково-м'ясним продуктам.

«Світова потреба в бобових зростає, і все більше українських фермерів цікавляться ними, саме тому Україна має реальні можливості здійснити вагомий внесок у розвиток світової продовольчої безпеки світу», — додає експерт. 


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua