Названо продукти, які найчастіше фальсифікують

13 квітня 2021, 08:00 9038

Молоко та молочні продукти (особливо, вершкове масло), як і раніше, є лідерами серед харчових продуктів, які найчастіше фальсифікують. Наявність жирів немолочного походження — найпоширеніше порушення при виробництві вершкового масла.

Про це йдеться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів за підсумками роботи відомства щодо протидії фальсифікації харчових продуктів у І кварталі 2021 року.

Як зазначається, на другому місці за типом порушень — невідповідність маркування.

«Продукти харчування, які купують українські споживачі, мають бути безпечними та відповідати всім законодавчим нормам та вимогам. Ми маємо захистити споживачів. Робота в цьому напрямку тільки посилюватиметься», — підкреслила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

З початку року фахівці Держпродспоживслужби провели 85 планових та 2908 позапланових перевірки. В результаті вилучили з обігу більше 31 тонни продуктів.

Найбільше вилучено:

- молока та молочних продуктів (понад 6 т);

- риби (4,7 т);

- м'яса птиці (3,3 т);

- м'яса та м'ясопродуктів (більше 2 т).

Також було прийнято 49 рішень про призупинення обігу харчових продуктів. До правоохоронних органів передано 11 справ. Виписано штрафів на суму більше 1,6 млн грн.