На Рівненщині запустили «сухий порт»

25 березня 2021, 10:59 1720

Пункт залізничних перевезень, які будуть прямувати Україною та усією Європою, 23 березня 2021 р. відкрили на Рівненщині.

Такий вантажний хаб, площею 10 га, відтепер працює в Клевані, йдеться у повідомленні Рівненської облдержадміністраційї.

Як зазначається, новий мультимодальний термінал є другим в Україні. Тут будуть розвантажувати, перевантажувати та зберігати різні товари, які в подальшому відправлятимуть залізницею.

«Впевнено кажу — це новий стрибок бізнесу в Рівненській області. Адже такий термінал дозволить підприємцям відправляти свою продукцію на експорт в будь-яку точку світу! Важливо зазначити, що це підприємство офіційно зареєстроване, тому усі сплачені податки йтимуть в бюджет громади», — зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

За його словами, термінал покращить логістику та знизить ціни на вантажні перевезення. Окрім того, оскільки «сухий порт» буде орієнтуватись на залізничні перевезення, це допоможе зменшити навантаження на дороги.

Так, вантажний хаб має власні під»їзні колії, сучасне обладнання, огороджений та забезпечений відеоспостереженням. Тут є вантажні машини, механізми, крани та навантажувачі. 

У «порту» можуть одночасно завантажуватися 50 вагонів. Планується збільшити навантажування до 2 тисяч контейнерів у місяць.