На Львівщині за рік створено 15 агропідприємств і 7 кооперативів

01 лютого 2019, 16:26 2040

Півтора десятки нових об'єктів агропромислового напрямку ввели в дію в 2018 році у Львівській области.

Про це йшлося під час звіту департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА, говориться у повідомленні адміністрації.

Серед запущених об'єктів: ПП  «Західний Буг» ввело в дію 2 елеватори потужністю 20 тис. т зерна кожен, ТзОВ «Ренома» — завод з переробки меду потужністю 500-1000 т/рік, ТзОВ «Лемберг Міт» — м'ясопереробний цех із добудовою холодильних камер потужністю зберігання 3,5 тис. т, ТзОВ «Велд оф спайзіс» — цех з виробництва спецій та приправ, харчових концентратів до м'ясних, молочних та рибних продуктів, ПП «Оліяр» переобладнало цех з виготовлення рафінованої олії 300 т/добу, ТзОВ «Агро ЛВ Лімітед» — елеватор потужністю 6 тис. т.

Також проведено модернізацію та запуск заводу з виробництва запашних спиртовмісних речовин та оцту потужністю 1,5 тис. дал/добу МПД ДП «Великолюбінське», відкрито нові потужності з виробництва кормів для домашніх тварин ТзОВ «Кормотех», введено в дію третю виробничу лінію потужністю 1900 т продукції в місяць ТОВ «КФ «Ярич».

Загалом на супроводі у Львівській ОДА перебуває 53 інвестиційні об'єкти агропромислового напрямку.

Крім того, в області розвиваються сімейні молочні ферми, яких уже налічується 141. Торік 38 сімейних ферм збільшили поголів'я корів на 117 голів, 19 —  провели реконструкцію тваринницьких приміщень потужністю 10-25 корів, 8 — завершили будівництво тваринницьких приміщень потужністю 20-50 корів. Господарства також придбали 14 доїльних установок, 7 охолоджувачів молока, 12 одиниць с/г техніки.

Заплановано відкриття 9 сімейних молочних ферм та будівництво кооперативного заводу з переробки молока.

Також на Львівщині минулого року створили 7 нових сільськогосподарських кооперативів (загалом вже діє 37 кооперативів).

Серед новостворених кооперативів: СОК «Молочний дар», СОК «Сади Самбірщини», СВК «Агровиріб», СВК «Плюс», СОК «Еко-ягоди», СОК «Агро Галіція», СОК «Агро Галичина».

Загалом на Львівщині більшість кооперативів спеціалізується на молочарському (13) та плодовоовочевому (11) напрямках, також 7 кооперативів на зерновому, 3 — з обробітку землі та 3 — інші напрямки.