На Чернігівщині обмежать рух вагового транспорту: для аграріїв — виключення

18 березня 2021, 18:15 2131

Рух великовагового транспорту дорогами загального користування Чернігівської області планують тимчасово обмежити впродовж весняних місяців.

Таке рішення ухвалили під час засідання в Чернігівській облдержадміністрації, йдеться у повідомленні «Агропорталу Чернігівщини».

«У відновлення доріг Чернігівщини, яке триває в рамках реалізації проєкту Президента України «Велике будівництво», вкладаються рекордні суми. Навесні через перезволоження ґрунту дорожнє покриття найбільше піддається деформації. В цей період найбільшу шкоду автомобільним дорогам наносить великоваговий транспорт.

Проте саме такою технікою здійснюється перевезення добрив, насіння, пального та інших ресурсів, необхідних для проведення посівної кампанії. Наше завдання дійти консенсусу у вирішенні питання збереження дорожнього покриття, не перешкоджаючи проведенню посівної кампанії», — наголосив заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко.

Як зазначається, для транспортних засобів, які перевозять насіннєвий матеріал та мінеральні добрива, існуватимуть певні переваги. При цьому вони мають неухильно дотримуватися вимог щодо тоннажу та габаритів.

«Терміни дії обмежень на маршрутах визначатимуться відповідними службами з урахуванням погодних умов і стану дорожнього покриття. Також, на відведених ділянках буде  встановлено схеми, дорожні знаки, які інформуватимуть про обмеження руху. Контроль за дотриманням встановлених обмежень руху здійснюватиме Управління патрульної поліції в області», — додали в ОДА.