Думка: Системний підхід у боротьбі з шахрайством притаманний лише великим компаніям

27 березня 2018, 08:00 3201

Прояви шахрайства дуже різноманітні: від банального розкрадання ТМЦ до складних фінансових махінацій, тому найефективнішою протидією зловживанням стає створення цілісної системи боротьби з шахрайством.

Про це повідомив директор «ПроАгро Груп» Микола Верницький. За його словами, сільськогосподарське виробництво — великий бізнес, і, як будь-який великий бізнес, воно піддається значним ризикам.

«Внутрішньокорпоративне шахрайство — один з поширених і багатоликих ворогів сільгоспвиробництва, з якими важко боротися. На наших конференціях ми вже не раз обговорювали необхідність побудови корпоративної культури, спрямованої в тому числі на запобігання крадіжкам і шахрайству. Але враховуючи економічну ситуацію та український менталітет, на найнижчому виробничому рівні боротьба з шахрайством пробуксовує», — розповідає Микола Верницький.

За його словами, агрокомпанії витрачають значні кошти на боротьбу з розкраданням дизпалива, насіння і пестицидів, контроль обсягу виконаних робіт, і успіхи, безумовно, є.

«Однак системний підхід в питанні боротьби з шахрайством поки притаманний лише великим компаніям. Керівники дрібних — продовжують заплющувати очі на масштаби крадіжок, лише час від часу проводячи показові рейди та перевірки», — додає він.


Для довідки: більш детально про наявні ризики шахрайства та успішний досвід агрокомпаній із боротьби з ними можна почути 5 квітня 2018 року на IV Аграрній конференції «Ризики та протидія шахрайству», організатором якої виступає компанія «ПроАгро Груп».

Місце проведення: київський Admiral Hall, вул. Хрещатик, 7/11.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua