Думка: Мораторій не вирішить земельні проблеми

08 жовтня 2016, 09:40 1945

Продовження мораторію не вирішує проблеми в земельних відносинах, а лише консервує корупційні схеми ще на один рік.

Таку думку висловили в асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» з приводу ухвалення Верховною Радою законопроекту про продовження земельного мораторію до 1 січня 2018 р.

Як вважають в асоціації, даним законопроектом не запропоновано варіантів вирішення назрілих питань у сфері земельних відносин.

«N. B.!» Земельних відносин немає тільки в 5 країнах світу

«Вся аграрна спільнота розуміє, що країна не готова до запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення всіх форм власності вже з 1 січня 2017 року. Профільними асоціаціями, у тому числі й асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу», були запропоновані дієві інструменти по пілотним проектам з продажу земель державної власності вже у наступному році. Адже саме державні землі і є основним об’єктом корупційних схем. З ухваленням законопроекту № 5123-1 тепер ніхто не розуміє коли і хто має внести необхідні законопроекти по регулюванню земельних відносин.  Невизначеність відлякує інвесторів так само як і корупція. Це означає, що притоку інвестицій наступного року знову годі очікувати», — прокоментував президент УКАБ Алекс Ліссітса.


Для довідки: нагадаємо, вчора Верховна Рада України прийняла 297-ма голосами за основу і в цілому законопроект № 5123-1 про продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель до 1 січня 2018 року.