Думка: Найкращий мотиватор для молоді — показові агропідприємства

02 серпня 2021, 10:20 2726

Аграрні заклади освіти є завершальними у ланцюгу мотивації молодих людей. Цей процес мають починати батьки, школа та регіональні агропідприємства, які своїм прикладом показують, що агро — це серйозно і технологічно.

Таку думку AgroPortal.ua висловив керівник ТОВ «Біотех ЛТД», завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва НУБіП України Анатолій Бикін.
 
«На нашому факультеті ми з радістю опікуємося студентами, які бачать себе в агро. Своїм прикладом, виробничими базами практики, польовими дослідженнями ми лише розширюємо їхнє бачення професії», — розповідає Анатолій Бикін.

 Джерело фото: AgroPortal.ua
Анатолій Бикін, керівник ТОВ «Біотех ЛТД» та завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва НУБіП України

N.B. Стартує всеукраїнський конкурс Здоров’я поля
 
За його словами, мотивація — це збірна праця багатьох людей, які оточують студента.
 
«Для молодого спеціаліста головне — потрапити в «правильні руки». Хороший вчитель не той, що за кафедрою стоїть і читає лекцію, а той, хто своїм прикладом показує та наставляє. І це є викликом, бо якщо студент потрапить на виробничу практику до господарства, яке «оре під кінь», то це явно не запалить вогонь в його очах та жагу до знань», — переконаний Анатолій Бикін.
 
Також він наголошує, що агрономія — дуже динамічна професія: «Щороку з’являються нові гібриди рослин, змінюється клімат, а сьогодні ми взагалі бачимо, що йде боротьба за вологу. Тому такі знання важко почерпнути із книжки чи крутого відеоблогу. Це все особисті знання, які можна отримати лише на власному досвіді», — каже завідувач кафедри.


Для довідки: онлайн-видання AgroPortal.ua спільно з компанією AgriLab та за підтримки Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти України створило конкурс «Здоров’я поля» для студентів аграрних закладів освіти та молодих фахівців з метою пошуку рішень ефективного менеджменту поля для покращення його здоров’я та підвищення прибутковості виробництва.

Для участі в конкурсі потрібно запропонувати ідеї та рішення для покращення здоров’я поля та мінімізації виробничих ризиків через впровадження ресурсоощадних технологій, агробіотехнологій та цифрових інструментів.

Головний приз: 50 тис. грн на особистий розвиток та реалізацію проєкту з покращення здоров’я поля в господарстві AgriLab Farming у команді компанії AgriLab.  


Хід проведення конкурсу «Здоров’я поля» та цікаві матеріали з упровадження ресурсоощадних технологій, агробіотехнологій та цифрових інструментів — у Facebook спільноті конкурсу.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua