Думка: Коронавірус не завадить посівній, насіння вже в аграріїв

12 березня 2020, 12:00 2402

Як вплине коронавірус на аграрний бізнес, прогнозувати складно, адже щогодини ситуація змінюється, уряд приймає нові рішення, змінюються дані в кожній країні щодо рівня захворюваності.

Таку думку висловив керівник Crop Science компанії Bayer в Україні Франк Хатке під час прес-туру на виробничі потужності насіннєвого заводу Bayer в Почуйках на Житомирщині. 

«Компанія Bayer планує, що виробництво насіння кукурудзи на наступний сезон буде зростати. Ми виробляємо насіння в Україні для українського ринку і тому не очікуємо великого впливу коронавірусу на бізнес, хіба що у разі припинення роботи логістичних компаній. Але на сьогодні 80% виробленого на заводі насіння вже відвантажено клієнтам, і скоро вже ця кукурудза висіватиметься на поля. Тому вже зараз навіть вплив логістичних чинників не такий вже й великий», — зазначає Франк Хатке.

Він повідомив, що в компанії сформована внутрішня команда щодо кризової ситуації, яка постійно оновлює дані щодо коронавіруса з перевірених джерел та приймає рішення щодо стратегії бізнесу та безперервності роботи.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua