Думка: Електронний документообіг додає до 50% ефективності

26 листопада 2018, 11:41 2817

Застосування електронного документообігу в компанії сприяє зростанню продуктивності праці співробітників на 25-50%, а час обробки одного документу скорочується більш ніж на 75%.

Таку думку під час свого виступу у ході IV щорічної Аграрної HR-конференції, яку організувала компанія «ПроАгро Груп», висловила директор з управління персоналом UkrLandFarming Наталія Романенко.

За її словами, близько 15% документів при роботі втрачаються, і на їх пошуки йде до 30% робочого часу.

 

«Безповоротна втрата навіть частини інформації може обернутися значними збитками для компанії», — уточнила експерт.

Говорячи про оптимізацію витрат робочого часу, Наталія Романенко наголосила, що для того, щоб встигати більше, варто перетворювати свої справи на ритуали та звички.

Говорячи у другій частині конференції у рамках круглого столу «Трансформація HR-функції в агросфері. Як агрокомпаніям прийняти нові виклики та побороти кадровий голод?» про першопричини відсутності кадрів у регіонах та селах, Наталія Романенко відзначила, що компаніям необхідно вкладатися у розвиток сільської інфраструктури: прокладати дороги, підтримувати школи, будувати дитячі майданчики тощо.

«UkrLandFarming створює основи, щоб молодь не прагнула покинути свої домівки, адже часто люди женуться не стільки за більш вищою зарплатою, як за соціальним стандартом», — додала вона.

Окрім того, вона закликала популяризувати саму професію в агропромисловому комплексі, адже існує стереотип «колгоспів».

«Чим відрізняються холдинги від колгоспів? Перші дають альтернативу працівникам. Вони можуть отримати додаткове навчання, можуть навчати своїх дітей і гарантовано працевлаштувати. Варто пам«ятати, що сільське господарство — це господарство про душу і про людей. Зокрема, і я тут працюю, тому що я бачу шалені перспективи, шалені альтернативи», — резюмувала Наталія Романенко.