Думка: Що допоможе Україні перейти від аграрної до AgTech країни

14 серпня 2018, 16:48 2669

Впровадження інновацій може допомогти аграріям вирішити проблеми в управлінні землею, плануванні, контролі виробництва, закупівлях і логістиці. Такі передумови роблять Україну відмінним майданчиком для розробки і впровадження інноваційних рішень.

Про це йдеться в повідомленні організаторів ІІІ Міжнародної зернової конференції GRAIN UKRAINE.

Існує кілька шляхів впровадження інновацій в аграрній сфері, вважає партнер платформи для впровадження інновацій в агросектор Agrohub і асоційований партнер Civitta Кирило Криволап.

«Зробити це швидко, ефективно і з найменшими витратами можна, якщо компанія орієнтована на застосування готових перевірених рішень (це підходить так званим late adopters). Інший шлях — інвестування в стартапи або в розробку інновацій всередині компанії. На нашій інноваційній панелі на міжнародній зерновій конференції GRAIN UKRAINE ми зберемо всі зацікавлені в інноваціях аудиторії: стартапи, які самостійно розробляють технологічні рішення в аграрній сфері, тих, хто працює під потреби агрокомпаній, а також потенційних замовників — виробників і агротрейдерів», — повідомив Кирило Криволап.

За його словами, в ході конференції будуть обговорюватися ризики і переваги впровадження технологічних рішень на прикладах кейсів різних компаній.

Уточнюється, що розвиток нових аграрних проектів є відповіддю на постійне зростання населення Землі, загрозу вичерпності ресурсів та кліматичні зміни.

Для довідки: III Міжнародна зернова конференція GRAIN UKRAINE відбудеться 7-8 вересня в Одесі. Її відвідають понад 400 представників аграрної сфери, щоб обговорити головні виклики для зернового ринку і знайти шляхи вирішення існуючих проблем. Компанії з 10 країн візьмуть участь у GRAIN UKRAINE.