Мішель Терещенко передумав йти в Президенти

27 листопада 2018, 09:53 2400

Через рішення Президента України Петра Порошенка ввести воєнний стан в країні колишній мер Глухова Мішель Терещенко, який планував балотуватися на пост Президента, заявив, що збирається повернуться на стару посаду.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Проросійські сили в особі колишніх «регіоналів» 22 листопада 2018 р. протиправно усунули з посади секретаря Глухівської міської ради Олену Демішеву (яка під час моєї відсутності виконувала функції в.о. міського голови) і продовжують готувати шляхом неприхованих фальсифікацій відкликання та заміну 7 депутатів з нашої коаліції, щоб отримати більшість та захопити владу», — розповів він.

Беручи до уваги цю ситуацию, особливо під час запровадження у Сумській області воєнного стану та можливих загострень протистоянь у місті (у т.ч. через активізацію «п'ятої колони»), Терещенко заявив, що вимушений перервати свою відпустку та допомогти своїй команді тримати удар у Глухові.

«Зараз це пріоритет, оскільки я і досі перебуваю на посаді Глухівського міського голови. Також я націлений на створення потужного руху, який нам допоможе подолати існуючу олігархічно-клептократичну систему, та разом з однодумцями продовжую працювати у цьому напрямі. Сподіваюся, конституційні права й свободи громадян не буде обмежено, та вибори відбудуться, як це передбачено чинним законодавством», — написав він.


Для довідки: 27 вересня Мішель Терещенко заявив про відставку з посади мера Глухова через те, що йому не давали можливості працювати. 1 жовтня він заявив про намір балотуватися в президенти на виборах 2019 року, а також про продаж свого бізнесу з вирощування льону і конопель.