Мірошніченко: Рейдери роблять все, щоб справи проти них були закриті

26 вересня 2017, 16:16 2369

Спільна активна антирейдерська робота, яка проводиться останнім часом, не залишилась не поміченою рейдерами, оскільки вони роблять усе можливе щоб якнайшвидше закрити справи проти них в правоохоронних органах.

Про це на засіданні антирейдерської робочої групи при комітету Верховної Ради України (ВРУ) з питань аграрної політики та земельних відносин зазначив народний депутат України Іван Мірошніченко, говориться у повідомленні ГО «Бізнес-Варта».

«…Тому, на ці факти потрібно звернути особливу увагу, а крім того, максимально прискорити процес боротьби з бандитами», — наголосив народний депутат та бізнес-омбудсмен громадського об'єднання.

Крім того, на робочій групі було розглянуто необхідні заходи для захисту майнових прав власників та орендарів земельних ділянок, а також з протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств. 

Як зазначається, гарною новиною стало й те, що вже за 10 днів фахівці планують представити новий антирейдерський законопроект, який за домовленістю першого заступника аграрного комітету ВРУ Олександра Бакуменка, міністра юстиції Павла Петренка з головою парламенту Андрієм Парубієм, матиме «зелене світло» в сесійній залі ВРУ і буде проголосований як можна швидше, оскільки він вирішить масу проблем, у тому числі і з незаконним відчуженням корпоративних прав.


Для довідки: за даними міністра юстиції Павла Петренка тільки за перший місяць роботи антирейдерські аграрні штаби запобігли десяткам рейдерських захоплень і силових зіткнень. Проти рейдерів порушили 11 кримінальних справ.