Кутовий відзвітувався, що зробив за рік

13 квітня 2017, 09:17 1764

Бюджетна підтримка агросектору зросла у 15 разів — на поточний рік є 5,45 млрд грн.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, звітуючи про результати діяльності своєї команди за рік в Верховній Раді, інформує Мінагропрод.

«Також важливо, що компенсацію за придбання сільгосптехніки українського виробництва збільшено до 20% від її вартості», — повідомив Тарас Кутовий.

Міністр зазначив, що за рік Україна суттєво наростила зовнішньоторговельний обіг продукції АПК. Товарообіг склав $19,6 млрд (або 26,1% всього зовнішньоторговельного обігу України).

«Позитивне сальдо — $11,3 млрд. 66 млн т вироблено зернових у цьому році. Капітальні інвестиції за цей рік стали рекордними — 61 млрд грн. Тому, абсолютно очевидно, що сьогодні аграрна галузь є рушійною силою для всієї економіки України», — вважає він.

Тарас Кутовий подякував парламенту за ратифікацію кредиту від Європейського інвестиційного банку. На сьогоднішній день йде напрацювання розподілу кредиту через українські банки, за яким аграрії зможуть отримати €400 млн за суттєво зниженою кредитною ставкою фінансування.

Серед вагомих досягнень міністр відзначив процеси, які стосуються земельної реформи. «Запрацювали нові електронні сервіси в земельних відносинах. Впроваджено нову антикорупційну практику екстериторіального погодження проектів землеустрою. Такі нововведення дуже сильно скорочують усі маневри, пов'язані з будь-якими корупційними зловживаннями», — підкреслив Кутовий.

В цілому за рік роботи Мінагропрод подав 12 законопроектів у Верховну Раду, з яких: 1 прийнято, 6 ухвалено комітетами на розгляд народними депутатами, 5 знаходяться на опрацюванні. Кабінетом міністрів схвалено 58 постанов.