Криклій: Малодіяльні станції будуть відновлені

08 квітня 2020, 13:28 2012

«Укрзалізниця» перегляне підхід до малодіяльних станцій та почне їх відновлення після призначення на посаду нового керівника.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час онлайн-зустрічі з ЕВА.

«Я вважаю, що закриття малодіяльних станцій було хибною практикою. Треба все поновлювати, адже це вантажообіг, підтримка наших виробників і завантаженість «Укрзалізниці». Більше того, коли в нас запрацює приватна тяга, то ми зможемо розвантажити «Укрзалізницю», в тому числі по малодіяльним станціям. Власне на ринку буде конкурентне середовище, і малодіяльні станції мають працювати. Саме тому я зацікавлений, щоб запрацював товарний ринок не тільки вагонних парків, але і локомотивів», — відзначив Владислав Криклій.

Він також відмітив, що протягом карантинного періоду розглядається можливість здійснювати перевезення за заявочним принципом.

«Це виключний підхід на цей період, тому що зараз потрібно всіх завантажувати роботою», — зауважив Владислав Криклій.

Також міністр інфраструктури заявив, що Желько Марчек не виправдав довіри й буде звільнений з посади виконуючого обов’язки голови правління «Укрзалізниці». При цьому Владислав Криклій зазначив, що через введений карантин конкурс на посаду керівника «Укрзалізниці» буде припинений, оскільки не всі можуть зараз пройти співбесіду.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua