Комісія Мін'юсту скасувала незаконне рішення «реєстратора-рейдера»

03 січня 2018, 12:38 4218

Комісія Міністерства юстиції з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації скасувала незаконну реєстрацію здійснену Олексієм Шейк-Сейкіним щодо зміни керівника ТОВ «Світильнянське», яка призвела до рейдерського захоплення агропідприємства.

Про це повідомила заступник міністра юстиції Олена Сукманова, говориться у повідомленні Мін'юсту.

«Комісія поставила крапку у резонансній справі щодо рейдерського захоплення аграрного підприємства «Світильнянське», розташованого в Броварському районі Київської області. Скарга власників підприємства щодо скасування незаконної реєстрації зміни керівництва агрофірми реєстратором Олексієм Шейк-Сейкіним була задоволена. У реєстр вже внесені зміни: статус-кво відновлено, повернуто директора і власники знову можуть керувати своїм підприємством», — зазначила Олена Сукманова.

За словами заступника міністра, комісія перевірила реєстраційні дії Шейк-Сейкіна і виявила низку порушень.

«По-перше, він вчинив реєстраційну дію на підставі неповного комплекту документів, які не відповідали відомостям у державному реєстрі. По-друге, ці документи були подані неуповноваженою особою. Тобто документи для державної реєстрації було подано новим керівником, який на той момент ще не набув повноважень та не мав права діяти від імені підприємства», — сказала Олена Сукманова.

Окрім того, як зазначила заступник міністра, під час реєстрації Шейк-Сейкін порушив принцип територіальності, оскільки підприємство «Світильнянське» знаходиться у Київській області, а реєстраційну дію він провів у Києві.

Вона також зазначила, що комісія вклалася у передбачений законом для розгляду скарг строк, що не повинен перевищувати 45 днів.

«За неодноразові порушення реєстратору Шейк-Сейкіну вже назавжди анульовано доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, а також блоковано доступ до державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», — сказала Олена Сукманова.

Заступник міністра наголосила, що за фактом рейдерського захоплення ТОВ «Світильнянське» Генпрокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні.

«Міністерство юстиції готове сприяти цьому розслідуванню і надати всі необхідні документи стосовно реєстраційних дій щодо цього агропідприємства», — підкреслила заступник міністра.