Херсонські виробники отримали прямий доступ до ринку ЄС

30 червня 2018, 12:10 4716

Створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС стала важливим поштовхом для херсонських підприємців для налагодження і сертифікації процесів виробництва та адаптації якості продукції згідно до стандартів ЄС (HACCP, ISO, Global Gap та ін.).

Про це розповіла консультант з експорту органічної продукції з України, співзасновниця AgroportEx.bio, експерт ініціативи Team Europe Kherson Марія Махновець на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Окрім того, що Херсонщина є відомою на всю Україну як лідер з виробництва овочів та фруктів, вона є лідером з експорту органічної сільськогосподарської продукції. Завдяки скасуванню певних тарифних ліній та запровадженню безмитних тарифних квот на більшість сільськогосподарської продукції херсонські виробники отримали прямий доступ до ринку ЄС, а Херсонщина зарекомендувала себе як важлива точка на мапі з постачання органічної продукції», — зазначила Марія Махновець.

За її словами, на даний момент херсонські експортери органіки постачають свою сільськогосподарської продукцію як судновим так і автомобільним транспортом до Нідерландів, Німеччини, Великобританії, Італії, Австрії, Польщі, Угорщини та інших країн ЄС.


Для довідки: Більш детально про сільськогосподарське виробництво Херсонщини можна буде дізнатися під час Міжнародної агропромислової  виставки Агропорт Південний Херсон, яка відбудеться 26-28 липня на території Міжнародного аеропорту Херсон.