Індекс хліба показав збільшення кількості трудових мігрантів

02 березня 2020, 11:02 4592

Індекс хліба показує, що в Україні лише 34 млн людей споживає зернові продукти харчування.

Таку думку висловив президент «Українська зернова асоціація» Микола Горбачьов

«За даними електронного перепису, в Україні мешкає більше 37 млн осіб, за виключенням території Криму, Донецької та Луганської областей. Порахований Українською зерновою асоціацією  Індекс хліба, показав, що насправді в Україні споживає зернові продукти харчування лише 34 млн людей. Так як рівень споживання хліба показує тенденції неофіційної міграції населення, то обраховані нами дані свідчать про те, що в країні триває збільшення кількості трудових мігрантів», — сказав він.

Кількість економічно активного населення складає майже 42 тис.чол, з них лише 39% — зайняте населення і 8% — неформально зайняте населення.

В  Інституті демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАН України, стверджують, що за період 2017-2019 рр. чисельність працездатного населення скоротилася на 2,6%.

«Зменшення чисельності населення спричинене на 1/3 смертністю і на 2/3 структурними змінами. Міграція сприяла зменшенню чисельності працездатної частини населення в межах 2-3%», — коментують в Інституті.

Згідно даних Української зернової асоціації, зайнятість у сільському господарстві України складає 15%, враховуючи, що сільськогосподарські землі займають 4,3% від загального об'єму земель всієї планети.