Image Mapping: У Вінниці розкажуть, як розвивати зелений туризм

25 березня 2017, 10:03 2774

У місті Вінниці 21-22 квітня 2017 р. відбудеться Всеукраїнський форум Image Mapping, присвячений сільському/зеленому туризму, він буде проходити за підтримки посольства Фінляндії в Україні.

Про це говориться в повідомленні організаторів форуму.

Основною темою заходу буде обговорення міжсекторних моделей співпраці в громадах, агротуристичних кластерів, використання місцевого культурного, природного та соціального потенціалу громад для розвитку галузі.

Відзначається,  що у форумі візьмуть участь люди, які зацікавлені в розвитку зеленого/сільського туризму в своїх громадах та загалом в Україні: власники агросадиб, активісти із малих громад, члени організацій з розвитку сільського туризму, фондів громад, працівники профільних державних відомств та установ (працівники заповідників, музеїв, органів виконавчої влади та самоврядування центрального і місцевого рівнів), сільські культпрацівники і митці, представники туристичних фірм.

У програмі заходу передбачено такі групи питань:

  • співпраця в громаді між різними секторами;
  • агротуристичні кластери;
  • використання місцевого культурного, природного та соціального потенціалу громад;
  • залучення ресурсів;
  • садиба сільського туризму як структурна одиниця галузі;
  • «Банк прогресивних ініціатив»;
  • сучасне правове поле та консультаційна діяльність.

Як уточнюють організатори, в основі ідеї проекту лежить просування культурної, історичної, природньої спадщини окремих сільських територій та громад за допомогою медіаматеріалів, а також створення Image Mapping або «іміджевих карт» — маршрутів, що підкреслюють унікальність окремих місць. Очікується, що це дозволить посилити привабливість сільського туризму в громадах, які його розвивають. Також важливими компонентами проекту є міжкультурний діалог та посилення міжсекторальної співпраці на благо громади.

Дізнатися деталі участі у Всеукраїнському форумі можна за посиланням.