Гучний скандал: НААН звинуватили у тіньовому використанні сільгоспземель, ті виправдовуються

30 листопада 2017, 12:40 8425

Національна академія аграрних наук України (НААН) заперечує інформацію про те, що її керівництво заробляє на тіньовому використанні своїх сільгоспземель.

Зокрема, така реакція НААН на статтю «Академики-латифундисты. Как НААН превратилась в частный агрохолдинг».

 

Зокрема, в листі-спростуванні, розповсюдженому НААН у ЗМІ, йдеться про наступне:  «Станом на 01.03.2017 р. у землекористуванні наукових установ, державних підприємств та організацій мережі Національної академії аграрних наук України перебувало 465,3 тис. га землі, у тому числі ріллі — 364,0 тис. га. Ця площа землі наведена без урахування площ підприємств, установ та організацій НААН, які залишилися на анексованій території АР Крим, — 25,0 тис. га. Безпосередньо в землекористуванні державних підприємств дослідних господарств перебуває 420 тис. га (90,3 % площ земель НААН), у тому числі ріллі — 337,4 тис. га (92,6 % площі ріллі академії)».

Додаються і графіки.

 

Разом з цим, українські папараці зробили фото туфель президента НААН Ярослава Годзала, який очолює НААН з 2013 року. Як наголошує Обозреватель, на ногах у академіка впізнали туфлі ZILLI за $11 тис., що дорівнює ціні близько 10 га української землі.

 

Відзначимо також, що НАБУ ініціювало розслідування відносно президії НААН. За даними правоохоронців, керівництво академії прийняло низку рішень, згідно з якими 200 га державних земель перейшли у приватну власність.