Фермерство пропонують закріпити як основу аграрного устрою в Конституції

20 вересня 2018, 16:44 2093

Верховна Рада включила до порядку денного сесії і направила до Конституційного «Проект Закону про внесення змін до статті 41 Конституції України щодо реалізації прав українських громадян на землю, збереження власності на сільськогосподарські землі в руках громадян України та сталого розвитку села на основі фермерських господарств» (№6236).

Таке рішення ухвалено на пленарному засіданні парламенту 20 вересня 2018 р., говориться на сайті парламенту.

«Законопроектом пропонується доповнити статтю 41 Конституції України новою частиною наступного змісту: «Основою аграрного устрою України є фермерське господарство», — говориться у пояснювальній записці до законопроекту.

Також зазначається, що метою документу є створення належних соціально-економічних та суспільно-політичних умов для майбутнього запровадження ефективного та справедливого ринку сільськогосподарської землі та збереження власності на землю в руках широких кіл громадян України, передусім тих, які проживають в сільській місцевості.

Таке рішення, як очікується, забезпечить добробут сільського населення, сталий розвиток сільських територій, розбудову ефективного агропромислового комплексу, громадянський мир та соціальну злагоду, а також захист національних інтересів та безпеку держави.