Експерти: З карти України зникло ще 8 сіл

11 березня 2017, 09:22 4761

З адміністративної карти України за останній рік офіційно виключено 8 сільських населених пунктів, 5 з яких знято з обліку у зв’язку із переселенням жителів, а 3 — об’єднані з іншими населеними пунктами.

Про це повідомляє Економічний дискусійний клуб.

Як відмічають аналітики, станом на 1 січня 2017 р. в Україні налічується 28 377 сільських населених пунктів, до яких належать як села, так і селища, незалежно від їх адміністративної підпорядкованості.

«Для порівняння — у 2003 році їх було на 235 одиниць більше, ніж на звітну дату. І це без врахування реальної ситуації, яку ми маємо у зв’язку із анексією Кримського півострова та конфлікту на сході країни», — констатують в ЕДК.

Експерти також зазначили, що починаючи з 2003 р. реєстрація нових сіл (селищ) зафіксована лише у західних регіонах країни. Натомість, найбільша кількість зниклих з мапи — у центральній Україні.

У Івано-Франківській, Черкаській та Херсонській областях кількість сільських населених пунктів змін не зазнавала.


Для довідки: онлайн-ресурс AgroPortal.ua та асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) оголосили про старт II Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2017». Мета конкурсу — сприяти взаємодії дрібного і середнього бізнесу та органів державного управління на селі для підтримки розвитку сільських територій та громад, популяризувати життя в селі, нагадати про історико-культурну спадщину українського села. Ознайомитись з умовами можна за посиланням.