Експерти розкажуть, як підвищити контроль за активами компанії

27 березня 2019, 11:26 1742

Правильно побудована ІТ-інфраструктура забезпечує можливість фіксації та аналізу всіх необхідних показників земельного банку відповідно до впровадженої методології.

Про це повідомляє прес-служба інформаційної компанії «ПроАгро Груп».

«Земля — це основний актив у агровиробництві, тому лише системне управління земельним банком, забезпечене методологією обліку, організаційною та IT-структурою, гарантує сталий довгостроковий розвиток та консолідацію земельних активів компанії. Система управління земельними активами має бути фундаментом в «архітектурі» загальної системи управління аграрним підприємством. Від точності даних про площу земельних ділянок, що орендуються, залежить бюджет нарахувань по орендній платі, а від точності площі полів, що в обробітку, — виробничий бюджет», — йдеться в повідомленні.

В «ПроАгро» відмічають, що, враховуючи великий обсяг картографічної інформації, одним із ключових елементів ІТ-інфраструктури повинна стати геоінформаційна система (ГІС). Інтеграція облікових систем (типу 1С, ERP та інших) та систем моніторингу техніки із ГІС, а також формалізація методології роботи земельної служби забезпечують прозорий облік земельного банку та створюють єдине цілісне інформаційне середовище компанії, в якому знаходяться всі дані про земельний банк (площа «в оренді» і «в обробітку», передані й отримані по обміну земельні ділянки, терміни дії договорів оренди та інше). Оперативний доступ до цієї інформації дозволяє підвищити контроль за активами компанії та прозорість бізнес-процесів. Це у свою чергу знижує ризики ведення бізнесу як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі.

Що дасть впровадження системи управління земельним банком — детальніше можна буде дізнатися під час конференції «Ризики та протидія шахрайству 2019».


Для довідки: V конференція «Ризики та протидія шахрайству 2019», організована компанією «ПроАгро Груп», відбудеться 16 квітня в Києві.