Агропорт у Херсоні стартував парадом сільгосптехніки

26 липня 2018, 09:35 4069

Парад сільськогосподарської техніки пройшов 25 липня в рамках проведення форуму «Агропорт Південь Херсон-2018» на площі Свободи.

Як говориться у повідомленні організаторів, ці трактори потужністю від 24 до 320 кінних сил 26 липня будуть представлені загалу на майданчику форуму «Агропорт Південь Херсон-2018» у Міжнародному аеропорту «Херсон».

«Очікується, що у порівнянні з попередніми форумами, «Агропорт Південь Херсон-2018» стане наймасштабнішим. Програма вразить усіх — тільки виставкові площі охоплюють 3 тисячі квадратних метрів», — зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Євген Рищук.

Окрім того, організатори зазначили, що Агропорт Південь Херсон 2018/Agroport South Kherson 2018 став  діловим майданчиком для фермерів та аграрних компаній з 16 областей, серед яких: Миколаївська, Одеська, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська  та інші аграрні області України. Загалом, на виставці буде представлено понад 200 компаній-учасників, при цьому агробізнес Херсонщини складатиме  усього 25% від загальної кількості експонентів.

«Впевнена, що проведення форуму «Агропорт Південь Херосон-2018» стане доброю традиціє для аграріїв не тільки Херсонщини, а й усієї України. Наявність такої сучасної техніки власного виробництва свідчить про потужність роботи і промислового комплексу області, і подальшого використання її у полі», — зауважила  заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.

Зазначається, що такого масштабу на Agroport Ukraine  — ще не було. Буквально у квітні Агропорт констатував, що Львів — показав найбільший приріст учасників та відвідувачів. Як виявилося це лише початок. Оскільки, у Херсоні плаща виставкової експозиції перевищила 3000 м3 — а це більш ніж минулого року у Харкові, та стільки ж скільки у Львові за 3 роки роботи виставки в цілому (з 2016- по 2018 рр.).

«Такий масштаб під час першого Південного Агропорту, для нас, як організаторів —  не просто сухі кількісні показники. Це індикатори, які свідчать про потенціал регіону, про зацікавленість партнерів з усієї України вести бізнес в регіоні», — додав генеральний менеджер проекту AGROPORT UKRAINE Дмитро Титаренко.

Загалом, заплановано більше 20 подій на 4 дні роботи форуму: 2 дня ділової програми з семінарами конференціями та мастеркласамі. Встановленням кулінарних рекордів, та Рекорду України з перетягування комбайну загальною вагою 14 тонн, де головним суддею буде володар титулу «Найсильніша людина планети», заслужений майстер спорту міжнародного класу — Василь Вірастюк.

Демопокази техніки і автомобільні тест-драйви будуть проходити всі дні.

В усі дні роботи виставки будуть задіяні 4-й Локації: площа в центрі місті, де представлена експозиція техніки учасників параду; Херсонський аеропорт; демонстраційні поля Аграрного університету та Кінний клуб Grand Prix, в якому зберуться лідери агробізнесу Херсонщини та гості Агропорта на церемонію нагородження найкращих аграріїв Херсонської області незалежною премією Agroport Awards Kherson 2018.


Для довідки: Агропорт Південь Херсон 2018/ Agroport South Kherson 2018, починає роботу 26 липня та буде працювати до суботи включно. Організатори очікують понад  5000 відвідувачів. Представники 11 областей вже попередньо зареєструвалися, це переважно південна і центральна Україна.  Для комфорту відвідувачів — обладнані зони відпочинку і збудований цілий солом'яний містечко — території всіх локацій будуть накриті швидкісним інтернетом.