Агрокебети інвестують 6 млн грн в регіональне розширення

16 лютого 2020, 08:00 1975

Освітня програма «Агрокебети» в майбутньому навчальному році розширить свою присутність ще на три аграрних регіональних університети України.

Наглядова рада проекту на 2020-2021 рік затвердила такі заклади: Сумський національний аграрний університет, Вінницький національний аграрний університет, Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, пише AgroPortal.ua.

Крім цього, Національний університет біоресурсів і природокористування України, на базі якого успішно стартував перший набір «Агрокебети», продовжить функціонал програми та в наступному році.

З огляду на регіональне розширення, плановий бюджет проекту на 2020/2021 навчальний рік складе 6 млн грн. Всі кошти будуть витрачені виключно на організацію навчального процесу і залучення якісних викладачів.

«Ми очікуємо більшу активність та зацікавленість студентів в участі в програмі, які хочуть здобути новітні практичні знання та можливість працевлаштування в лідируючих аграрних компаніях країни. Студенти саме з сільської місцевості, як правило, є більш мотивованими та обдарованими, тому проєкт і розширює регіональну присутність. Аграрні компанії, які підтримують проєкт, ведуть свою діяльність саме в регіонах, тому проєкт стає ближчим до партнерів та потенційних учасників програми», — говорить президент УКАБ, генеральний директор ІМК та ідеолог освітньої програми «Агрокебети» Алекс Ліссітса.

«N.B.!» Агрокебети 2020. Революційний крок в регіони

У Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного програму будуть реалізовувати на базі факультету агротехнологій та екології.

Вінницький національний аграрний університет буде реалізовувати програму на всіх факультетах, оскільки навчальні фермерські господарства, запроваджені в закладі, — це колектив студентів агрономів, інженерів-механіків, економістів, юристів.

У Сумському національному аграрному університеті для реалізації програми розглядають відразу два факультети — агротехнологій та природокористування, а також економіки і менеджменту.

У 2019-2020 навчальному році проєкт зібрав 42 талановитих та мотивованих студенти зі всієї України. У 2020-2021 навчальному році планується залучити мінімум 125 студентів — майбутніх Farm Managers.

У свою чергу керівник освітньої програми «Агрокебети» Анатолій Циркун зазначає, що заявки на участь у проєкті подали 6 університетів.


Для довідки: «Агрокебети» — це удосконалена магістерська програма, створена у співпраці бізнесу і навчальних закладів у січні 2019 року асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) на базі факультету аграрного менеджменту НУБіП України. Основна мета програми — забезпечити топові українські аграрні компанії висококваліфікованими працівниками. А випускників — високооплачуваними робочими місцями одразу після отримання диплому.