Аграріям презентують ефективні рішення в сонячній енергетиці

28 жовтня 2019, 19:00 2353

Міжнародний експофорум енергетики в аграрному бізнесі AgroEnergyDAY відбудеться 30 жовтня 2019 року в Міжнародному Виставковому Центрі (м.Київ).

Сьогодні сонячні та вітрові електростанції, біоенергетичні технології є вигідною інвестицією та створюють додаткові можливості для бізнесу, йдеться у повідомленні організаторів.

Як зазначається, «зелена енергетика» є надійним інструментом для оптимізації виробничих процесів і освоєння нових видів діяльності в аграрному секторі.

В Україні основний ріст потужностей відновлюваних джерел енергії відбувається завдяки введенню в експлуатацію сонячних електростанцій (СЕС). Так, станом на вересень 2019 року встановлена потужність введених в експлуатацію сонячних електростанцій становить 3,4 ГВт.

«Сьогодні в Україні будуються переважно великі промислові та малі домашні сонячні станції. Розбудова середніх за потужністю СЕС — питання перспективи. На AgroEnergyDAY Асоціація сонячної енергетики, в яку входять головні гравці ринку сонячної енергетики, запропонує найраціональніші та найефективніші технічні рішення сонячної енергетики для цільової аудиторії агробізнесу.

Ми сподіваємось на великий інтерес аграріїв у застосуванні сонячної енергетики в сільському господарстві. Сьогодні цьому сприяють законодавчі стимули для розвитку сонячної енергетики та поступове зниження вартості обладнання для сонячних електростанцій», — розповів виконавчий директор Асоціації сонячної енергетики України Артем Семенишин.

З детальною програмою AgroEnergyDAY можна ознайомитись за посиланням.


Для довідки: Асоціація сонячної енергетики заснована в 2017 році. На сьогодні, вона нараховує 28 членів, серед яких виробники сонячних панелей, кабельної, електротехнічної продукції, а також генпідрядники, проектувальники та імпортери. До Асоціації також входять 2 юридичні компанії, що спеціалізуються на енергетичному праві.

Асоціація є співзасновником платформи Global 100% RE Україна. Виконавчий директор Асоціації сонячної енергетики України — Артем Семенишин.