Аграрії півдня України здивували UHBDP кількістю заявок на екологічні гранти

30 квітня 2019, 16:18 2617

Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) отримав від аграріїв півдня України 67 заявок на реалізацію проектів в рамках грантової ініціативи «Малі екологічні гранти».

Як говориться у повідомленні UHBDP, серед заявників в основному виробники плодоовочевої продукції традиційним способом, однак є ті, хто має органічну сертифікацією, а також постачальники ICT обладнання та інструментів.

«Ми отримали досить велику кількість заявок, це несподівано. Це означає, що виробникам важлива не тільки економічна складова, а і соціальна та екологічна. Радує, що фермери думають не тільки про вигоду тут і зараз, але і про сталий розвиток, де екологічний компонент відіграє основну роль», — говорить менеджер міжпроектних програм UHBDP Олександра Гармаш.

Виробники фруктів, овочів та ягід претендують на фінансування проектів, пов'язаних з утилізацією відходів, енергозбереженням, роботою з некондиційним товаром.


Для довідки: розмір грантової допомоги складає від 8 до 12,5 тисяч канадських доларів на один проект. Результати програми «Малі екологічні гранти» стануть відомі до вересня 2019 року.