Аграрії просять підтримати законопроект про держконтроль якості харчових продуктів

17 травня 2017, 17:15 3302

Аграрні асоціації закликають депутатів підтримати законопроект «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин» № 0906.

Законопроект поряд з іншими важливими аграрними законодавчими ініціативами винесений завтра на друге читання в Верховній Раді, повідомляє асоціація «Український клуб аграрного бізнесу».

Зокрема, в УКАБ вважають, що ухвалення законопроекту № 0906 допоможе налагодити державний контроль за якістю продуктів харчування, дозволить визнати систему гарантування безпеки і якості харчових продуктів України еквівалентної системі контролю Європейського союзу, поліпшити умови здійснення експортно-імпортних операцій з харчовими продуктами, тваринами, кормами.

«Якщо ми хочемо, щоб експорт до ЄС зростав і надалі — треба посилювати наш внутрішній і зовнішній контроль за харчовою продукцією», — говорить генеральний директор УКАБ Тарас Висоцький.

На його думку, без ухвалення цього законопроекту буде утруднений процес імплементації положень законодавства ЄС, що, відповідно, може зашкодити експорту товарів українських виробників до країн ЄС.