Аграрії перенесли дату всеукраїнського страйку

12 вересня 2016, 09:37 2468

Всеукраїнський попереджувальний страйк аграріїв відбудеться у всіх регіонах України і під стінами парламенту 4 жовтня. Дату перенесли за рішенням президії Аграрної партії.

Про це розповів лідер Аграрної партії Віталій Скоцик, повідомляється на сайті об'єднання.

«9 вересня відбулось розширене засідання президії спільно з головами профільних асоціацій в складі Всеукраїнського аграрного форуму та Страйкового комітету та головами обласних організацій Аграрної партії. На засіданні вирішили провести страйк не 20 вересня, як планували раніше, а на два тижні пізніше», — зазначив Віталій Скоцик.

За словами політика, аграрії вирішили дочекатись остаточного варіанту бюджетної резолюції від уряду.

«Ми хочемо все ж таки побачити бюджетну резолюцію і вивчити, що уряд запланував на наступний рік. А нагадаю, згідно чинного законодавства Кабмін зобов’язаний подати документ у Верховну Раду до середини вересня. І по-друге, про перенесення попросили частина наших обласних керівників, бо зараз не вистачає вологи в ґрунті і не всі встигають відсіятися. А ми ж не просто ходимо на мітинги, нам треба зібрати врожай і засіяти поля, щоб мати змогу прогодувати країну в наступному році», — говорить Віталій Скоцик.

Він наголосив, що безглузда податкова політика призвела до падіння аграрної галузі, здорожчання продуктів харчування і закриття багатьох підприємств. Депутати Аграрної партії ініціюватимуть звернення від районних і обласних рад до вищого керівництва держави із закликом підтримати вимоги аграрних виробників, які висуватимуться на страйку. Подібне звернення Президенту, спікеру, парламенту та прем’єр-міністру уже надіслали Герої України в галузі АПК. 


Для довідки: Нагадаємо, під час страйку аграрії наполягатимуть на поверненні податкової системи, яка діяла до 1 січня 2015 року та прийняття законопроекту № 3851-1 для врегулювання оподаткування в поточному році. Ще одна вимога — подовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.