Аграрії будуть з добривами: заводи Ostchem планують запустити (оновлено 13:35)

30 березня 2017, 10:26 6277

В Кабінеті міністрів 28 березня відбулася нарада, на якій прийнято рішення про негайний запуск в роботу хімічних підприємств, які виробляють міндобрива в Україні. Виробництво добрив буде здійснюватися на давальницьких умовах шляхом поставки газу ПАТ «Аграрний фонд».

Нарада відбулася під головуванням першого віце-прем’єр-міністра України Степана Кубіва за участі віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона. В ній взяли участь народні депутати України, представники міністерств, відомств, керівники «Аграрного фонду», компанії Ostchem та «Нафтогазу України», інформує Українська аграрна конфедерація.

 

Оновлено. Уряд розгляне можливість того, що добрива, які «Аграрний фонд» отримає від Черкаського «Азоту» та «РівнеАзоту», будуть передані сільськогосподарським підприємствам в основному на умовах зустрічної поставки продукції майбутнього урожаю.

«В такий спосіб планується врегулювати проблему заборгованості компанії Ostchem перед сільгосппідприємствами, які здійснили передоплату, але не змогли отримати міндобрива», — повідомив Леонід Козаченко, народний депутат України, президент Української аграрної конфедерації.

Також планується, що міндобрива будуть поставлені іншим сільгосппідприємствам, які зможуть здійснювати передоплату «Аграрному фонду», а також без передоплати з кредитуванням цих підприємств на умовах поставки продукції майбутнього урожаю.

Також розглянута можливість держпідтримки для подальшої роботи Черкаського «Азоту» та «РівнеАзоту».