Абромавічус став незалежним директором СУП

26 травня 2017, 14:57 2969

Айварас Абромавічус, екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України, увійшов до складу Ради директорів Спілки українських підприємців (СУП) у якості незалежного директора.

Про це AgroPortal.ua повідомила прес-служба СУП.

Як очікується, участь Айвараса Абромавічуса у діяльності СУП посилить позиції спілки у формуванні та адвокації законотворчих ініціатив, спрямованих на покращення бізнес-клімату в Україні, сприятиме отриманню зворотного зв'язку членам Ради директорів СУП від усіх стейкхолдерів та привнесе додаткову незалежну експертизу щодо діяльності спілки.  

Айварас Абромавичус — успішний підприємець, інвестор, реформатор, політичний діяч. У 2014-2016 рр. він обіймав посаду міністра економічного розвитку і торгівлі України. За цей час він сформував сильну та  реформаторськи спрямовану команду міністерства, розповідають в СУП. Крім того, Айварас Абромавичус має 20-річний досвід управління великими інвестиціями в публічних та приватних компаніях, а також у сфері нерухомості. Протягом 2002-2014 років він був співвласником компанії East Capital — однієї з найбільших і найшанованіших компаній з більше ніж $4 млрд активів під управлінням.

Айварас має ступінь бакалавра в галузі міжнародного бізнесу Університету Конкордія Вісконсін і Міжнародного університету Конкордія — Естонія.

«Для мене велика честь бути запрошеним у Раду директорів Спілки, яка захищає чесний і прозорий український бізнес. До СУП я принесу свій попередній досвід з підвищення стандартів етики ведення бізнесу та поліпшення корпоративного управління, — зазначив Айварас Абромавічус. — Разом з колегами ми запропонуємо та допоможемо уряду робити практичні кроки назустріч бізнесу та інвестиціям».

Президент СУП, співвласник «Нова Пошта» В'ячеслав Климов відмітив, що в спілці раді, що до них приєднався такий досвідчений фахівець, «з яким в нас співпадають цінності та погляди на розвиток підприємництва в Україні»

«Досвід роботи Айвараса як в органах виконавчої влади, так і в бізнесі підніме на новий рівень взаємодію підприємців, яких об'єднує СУП, з органами влади, міжнародними організаціями та інвесторами», — сказав він.

Введення інституту незалежного директора відбулося у рамках трансформації Ради директорів СУП: кількість членів Ради директорів зменшилась з 18 до 12 осіб, до її складу також включені представники менеджменту. Ці зміни спрямовані на підвищення ефективності роботи Спілки українських підприємців та відповідають кращим світовим практикам корпоративного управління.

Новий склад Ради директорів СУП:

Президент: В'ячеслав Климов, співвласник «Нова Пошта».

Незалежний директор: Айварас Абромавічус, підприємець.

Віце-президенти: Володимир Цой, співвласник MTI, Олександр Почкун, керуючий партнер Baker Tilly Ukraine, Олена Шуляк, співвласник Midland Development Ukraine.

Члени Ради директорів: Валерій Кондрук, засновник «Фармпланета», Наталія Єремєєва, співвласник Stekloplast, Костянтин Магалецький, партнер Horizon Capital, Сергій Бартощук, голова наглядової ради ТМ «Космо», Тімур Бондарєв, керуючий партнер  Arzinger, Катерина Глазкова, виконавчий директор СУП, Андрій Єрашов, співголова Комітету з розвитку підприємництва СУП.


Для довідки: Спілка українських підприємців (СУП) — це перша найбільша об'єднана сила українських підприємців, яка створена для захисту незалежного прозорого бізнесу. Спілка існує за межами політичних інтересів та не має зв'язків з олігархічним капіталом. СУП об'єднує більше 430 компаній з усієї України. У 2015 році члени СУП сплатили понад 5,2 млрд грн податків до бюджетів всіх рівнів та надали більше 115 тис. робочих місць. За перший рік роботи СУП підготувала 16 публічних запитів та звернень до органів влади, подала 12 законодавчих ініціатив, взяла участь більш ніж у 40 круглих столах, відвідала сім обласних центрів для налагодження діалогу з місцевими підприємцями. У квітні 2017 року СУП відкрила офіційні представництва у Дніпрі, Львові, Харкові та Одесі.