В Україні запрацює експериментальний біогазовий завод

02 вересня 2016, 12:02 3769

У с. Бзів Баришівського району Київської області за 2 місяці запрацює експериментальний завод з виробництва альтернативної енергії та біогазу.

Про це під час відвідування господарства ім. Леся Сердюка розповів голова Київської обласної державної адміністрації Максим Мельничук, повідомляється на сайті ОДА.

«Ми плануємо протягом наступних двох місяців ввести в експлуатацію цей об’єкт — господарство ім. Леся Сердюка, а саме — експериментальний завод із виробництва газу потужністю 300 кВт, на якому можна буде відпрацьовувати модельні підходи щодо виробництва енергії, в тому числі електричної, а також пропонувати такі проекти як пілотні всій Київщині, а в подальшому — всій Україні», — сказав Максим Мельничук.

За його словами, до 2008 р. підприємство було занедбаним.«Однак зараз ми бачимо працюючий потужний колектив, який впроваджує нові технології в галузі тваринництва, свинарства, переробки молока, конярства, а найприємніше, що разом із партнерами тут запроваджуються технології утилізації відходів продукції тваринництва з виробництва біогазу і отримання альтернативної енергії», — говорить голова Київської ОДА.

Господарство ім. Леся Сердюка має близько 700 га орної землі супіщаного складу. В поєданні з органічними добривами тваринного походження очікується, що така земля буде давати високі врожаї. Зараз господарство збирає 61 ц/га зернових при тому, що в середньому Баришівський район Київщини має 56 ц/га.