Створено плавучі ферми-медузи

18 жовтня 2016, 19:00 2574

Дизайнер Жаннінг Ханг створив плавучу агроферму «Медуза», яка і справді нагадує цю тварину. Тільки сама ферма не драглиста, а скляно-панельно-сонячна.

Конструкція одночасно чистить воду і повітря та вирощує рослини: тут є і щупальці, які вловлюють сміття, і система, що очищає воду, і аквапонічний сад, повідомляє 24news.

«Медуза» — це конструкція, дах якої являє собою сонячні панелі, а сторони — скляні стіни, що збираються.

Панелі акумулюють енергію для функціонування внутрішнього саду і роботи системи водних фільтрів. Стіни опускаються під час шторму, захищаючи конструкцію і сад. У сонячну погоду замість стін «працює» електростатичне поле, яке убезпечує від комарів і мікроорганізмів аквапонічний сад. Тут відмінно ростуть будь-які органічні продукти.

Щупальці з датчиками постійно шукають у воді сміття, очищаючи її від усього мотлоху, що плаває на глибині. При цьому вони не шкодять водній фауні. Датчики також вимірюють токсичність води. Якщо вона занадто забруднена, то її закачують в спеціальні нижні ємності з мікроорганізмами, які й очищають воду. Конструкція очищає одну порцію води і набирає нову.