Виробник круп планує добувати енергію з оболонки проса

12 лютого 2017, 07:40 3248

ТОВ «Агрофірма Поле» замислюється про сонячну енергетику, яка окупається через 7-10 років, а також про процес піролізу газогенераторів, що дозволяє отримувати енергію навіть з оболонки проса.

Про це розповів директор підприємства Іван Томенко, пише Propozitsiya.

Також, зазначив він, у найближчих планах «Агрофірми Поле» — вихід на Північноамериканський континент. Три роки тому компанія вже намагалася це зробити, навіть увійшла до списку експортерів США.

Пріоритетним експортним вектором Іван Томенко назвав і китайський ринок.


Для довідки: «Агрофірма Поле» спеціалізується на виробництві і реалізації круп (сочевиця, горох, пшениця твердих сортів, горох, ячмінь, жито, льон, овес тощо). Співпрацює з 15 українськими сільгосппідприємствами із загальною органічною площею земель 9000 га. Виробничі лінії компанії базуються в м. Черкасах. Має органічний елеваторний комплекс потужністю 5000 т.

Підприємство експортує органічну сільгосппродукцію в Нідерланди, Німеччину, Австрію, Великобританію, Італію, Бельгію, Австралію, Малайзію, Польщу, Чехію, Францію, куди направляє більш ніж 5000 т/рік. У 2015 і 2016 роках відкрила два своїх представництва — в Польщі і Чехії.