В Україні створили «комбайн» для збору молока

13 червня 2017, 09:50 3008

Компанії А3Tech та «Дельта-інжиніринг» створили мобільну станцію прийому молока для ідентифікації продукції, визначення її якості, зберігання та транспортування.

Нова розробка призначена для дрібних виробників молока та молочних кооперативів, повідомляє «Инфоиндустрия».

 «Під час збирання молока українські заготівельники стикаються з проблемами додавання води, різних речовин, нетривалим строком зберігання продукції через її неякісне охолодження. А тому перед нашими компаніями було поставлене завдання розробити систему, яка дає змогу приймати молоко безпосередньо у виробника, фізичної особи», — розповів сервісний інженер компанії А3Tech Сергій Ничипорук. 

Як пояснив фахівець, клієнт може ввести на пульті системи координати своєї угоди, чи номер телефона, залити молоко в систему, після чого продукція зважується, аналізується за сімома параметрами якості, за тим визначається ціна і загальна вартість партії, потім виробнику тут же автоматично переказуються гроші на рахунок у будь-якому банку. Якщо молоко прокисле чи розбавлене, іншими словами, не відповідає вхідним параметрам, зливається і повертається людині, яка принесла.

Система оснащена JPS каналом, оператор наземної станції може бачити, яке молоко надійшло в молоковоз, скільки і якої воно якості. Окрім комп'ютера і анлізатора, установка обладнана бочкою ємністю 1,8 куб.м. Вона розділена на дві частини. В одній накопичується молоко першого гатунку, в іншій — другого, є тут і зливний бачок для повернення молока.

Система коштує близько €20-22 тис. разом із машиною. Станція може бути на базі «Газелі» чи іншого автомобіля. Якщо говорити окремо, про лабораторію, то вона коштуватиме €5 тис.

Цей молочний комбайн кілька місяців проходив тестування, збираючи молоко по селах. Під час роботи показав себе чудово, тому розробники планують  запуск серійного виробництва.