Розумні розкидачі економлять добрива та запобігають крадіжкам

03 листопада 2019, 13:45 1748

Завдяки електронній системі управління всю інформацію з розкидача KUHN Axis EMC можна завантажити на комп’ютер, тобто спочатку користувач дає карту завдання, а потім отримує карту виконаної роботи. Це забезпечує не лише економію добрив, а й запобігає крадіжкам.

Таку думку висловив керівник відділу збуту ТОВ «УАПК» Дмитро Сакунов під час міжнародної виставки «АгроКомплекс 2019». 
 
«Сільське господарство дуже стрімко розвивається, особливо в напрямку розробки і впровадження цифрових технологій. Тому на виставці ми показуємо «розумний» розкидач KUHN Axis EMC, — розповідає Дмитро Сакунов. — Даний розкидач має електронну систему керування, завдяки якій можна оптимізувати внесення добрив на полях». 
 
EMC — система електронного дозування, призначена для точного дозування добрив на кожному диску. З перших метрів роботи EMC безперервно контролює і коригує ступінь відкриття отвору для забезпечення максимальної точності. 

Також представник «УАПК» додає, що завдяки даній системі можна точно розподіляти добрива саме на ті ділянки, де потрібно: «Можу навести приклад, коли сільгоспвиробник зробить аналіз ґрунту і карту ґрунтів на певному полі, тоді стане зрозуміло, що в тому чи іншому місці потрібно дати більше добрив, а десь — менше. Розкидач із механічною системою управління цього зробити не може. За рахунок системи навігації розкидач KUHN Axis по карті завдань «знає», де внести більше, а де — менше, завдяки чому можна вирівняти агрономічний фон на полі».


Наталія Помянська, AgroPortal.ua