Trimble представила економічно ефективне рішення для точного землеробства

27 листопада 2019, 14:35 2108

Компанія Trimble на виставці AGRITECHNICA 2019 (Ганновер) представила низку новинок для точного землеробства. Однією з них став новий дисплей GFX-350™ та навігаційний контролер NAV-500™, які є економічно вигідним варіантом для фермерів, що прагнуть застосувати новітні технології точного землеробства у своєму виробництві.

Про це AgroPortal.ua розповів регіональний менеджер країн Східної Європи та СНД компанії Trimble В’ячеслав Третяк.
 
«Дисплей, який ми представили на AGRITECHNICA 2019, — це нова розробка компанії Trimble і продовження традиційних сенсорних дисплеїв високої чіткості на базі Android. GFX 350 — це 7-дюймовий дисплей, орієнтований на господарства, які хочуть оптимізувати свої капіталовкладення, але їм потрібний дисплей для виконання основних операцій. Він сумісний з протоколом ISOBUS, тож практично один дисплей можна використовувати для контролю будь-якого знаряддя», — зазначає В’ячеслав Третяк.

За його словами, екран нового дисплею з діагоналлю 7 дюймів (18 см) дозволяє оператору легко зчитувати необхідну інформацію і виконувати більшість польових операцій лише кількома натисканнями на екран. Дисплей сумісний з новим навігаційним контролером NAV-500 і навігаційним контролером NAV-900, завдяки чому він здатний задовольнити будь-які вимоги клієнтів щодо точності. Навігаційний контролер NAV-500 має міцний плоский корпус і здатний приймати сигнали корекції від п'яти різних супутникових угруповань GNSS. Це недороге рішення забезпечує повторювану точність до метра і охоплює весь спектр сільськогосподарських операцій, серед яких обробка ґрунту, посів на широкій площі, обприскування і збір врожаю.

Джерело фото: AgroPortal.ua
Джерело фото: AgroPortal.ua

«Дисплей GFX 350 можна використовувати для автоматичного водіння, це те, чим відома компанія Trimble у першу чергу, тобто точним сигналом. Також його можна використовувати для контролю агрегатів і точного внесення добрив та ЗЗР, а також для збору та передачі даних, адже дисплей повністю сумісний з програмним забезпеченням Trimble. Дисплей також має вбудоване підключення Wi-Fi та Bluetooth®, що дозволяє безперебійно обмінюватися даними між офісом і полем за допомогою додаткових рішень Trimble® Connected Farm®. Це дуже спрощує загальне ведення обліку та підтвердження звітності про місце розташування.

Таким чином, ми даємо клієнту вибір — можна купити маленький дисплей з великою антеною NAV-900 або простішу антену NAV-500 з великим дисплеєм з більшим функціоналом. Різниця в зручності використання та ціні», — розповідає В’ячеслав Третяк.

Представник компанії пояснює, що якщо клієнт готовий працювати з малим дисплеєм, він може отримати всі функції, але просто на меншому дисплеї. Такий варіант є доступним для агровиробників, які працюють на менш потужних тракторах, в яких є завдання виконати операції, але з обладнанням, що має оптимальну ціну.

«Клієнти можуть вибирати із запропонованих апаратних та програмних варіантів під свої потреби та бюджет. Але при цьому така гнучка інтеграція продукції може змінюватись і зростати в подальшому. Наприклад, сільгоспвиробник може перейти на більш точніший сигнал корекції або ж змінити дисплей на більший», — зазначає В’ячеслав Третяк.

За його словами, дисплей GFX-350 Trimble і контролер NAV-500 будуть доступні для замовлення у дилерських мереж Trimble на українському ринку вже в першому кварталі 2020 року.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua