Виробник: Революція в сфері дискових косарок триває 50 років

15 лютого 2017, 11:17 2170

KUHN Group відзначає 50 років інноваційних розробок у сфері дискових косарок і косарок-плющилок.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Першими косарками, розробленими KUHN, були бічні косарки з пальцями на живій тязі, після цього, ще у 1949 році, коли почалася модернізація господарств і на фермах стала збільшуватися кількість тракторів, з'явилися косарки на механічній тязі, які поступово витиснули косарки на живій тязі. Але революція настала тільки тоді, коли 50 років тому на ринку з'явилася дискова косарка моделі GMD 4 з овальними дисками, говорять в компанії. Це значно збільшило швидкість косіння, зменшило забивання механізмів шляхом викиду скошених рослин через задню частину косарки та позбавило необхідності щоденно заточувати леза.

У середині 70-х було розроблено моделі косарок-плющилок, які дозволили прискорити процес висихання скошених рослин. У 80-х роках KUHN випустила свою першу причіпну косарку FC 300 з плющильним механізмом. Вона оснащувалася причіпною балкою GYRODINE, яка забезпечувала косарці високу маневреність. У 1992 році компанія KUHN представила першу причіпну косарку-плющилку на поперечній рамі ALTERNA 500, яка завдяки своїй 5-метровій ширині забезпечувала високу продуктивність праці.

В цілому за 50 років KUHN запатентувала велику кількість винаходів.

Як розповідають в компанії, інноваційний підхід до виробництва косильної техніки дає фермерам можливість отримувати корм найвищої якості, який зберігає усі поживні елементи рослин. З цією метою було розроблено спеціальну гідропневматичну систему притискання LIFT CONTROL з запобіжником NON STOP, яка встановлюється на більшість косарок і косарок-плющилок KUHN. Ефективно зрізає зелену масу ріжучий брус OPTIDISC запатентованої конструкції, яка забезпечує різну відстань між дисками у залежності від того, сходяться диски чи розходяться.

«Велику увагу ми також приділяємо інноваційним рішенням, які дозволяють збільшити строк служби нашого обладнання. Наприклад, система PROTECTADRIVE забезпечує захист рухомих деталей приводу у випадку зіткнення з перешкодами, що значно зменшує час простою», — додали в KUHN.

Крім того, компанія широко запроваджує електронні технології та компоненти, що забезпечують можливість збору, передавання та обробки даних, активно інвестує у наукові дослідження.