Думка: Точка насиченості ринку технікою попереду

05 червня 2018, 13:32 4385

Точка насиченості ринку сільгоспмашин ще не пройдена, адже український машинно-тракторний парк ще досить застарілий і потребує оновлення.

Таку думку AgroPortal.ua висловив територіальний менеджер компанії John Deere Україна Ігор Молчанов. 

«Крім цього, структура парку буде постійно змінюватися, адже аграрні господарства ще не визначилися, яка техніка ефективніше буде працювати саме в їхньому господарстві», — говорить Ігор Молчанов.

Територіальний менеджер John Deere Україна  розповів також про роботу трактора потужністю до 300 к.с. — John Deere 6195М та самохідного обприскувача John Deere R4030, які отримали нагороду «Вибір аграрія. Техніка, якій довіряють». 

«За останні три роки найбільш популярними стали трактори 6 серії, а саме модель 6195М, яка агрегатується як із ґрунтообробною технікою, так із посівною чи обприскувальною, — говорить Молчанов. — Це машина, яка знайшла своє призначення на невеликих господарствах (до 1000 га), яким необхідна універсальна техніка без будь-яких обмежень по застосуванню».

Щодо обприскувача John Deere, то модель R4030, за словами територіального менеджера компанії John Deere Україна, й раніше була популярною, але наразі просто сформувався сталий клас клієнтів, які готові купувати один із найдорожчих обприскувачів на ринку.  Крім цього, окупність даної техніки становить в середньому 3-7 років, все залежить від технології, за якою працює клієнт.

 

Для довідки: онлайн-видання AgroPortal.ua вже другий рік поспіль реалізовувало проект «Вибір аграрія. Техніка, якій довіряють», в ході якого з'ясовувало, яким брендам віддавали перевагу сільгосптоваровиробники в 2017 році. Переможці визначались шляхом опитування в режимах онлайн і оффлайн аграріїв з усіх куточків України.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua