Корейці забезпечать українських фермерів сучасною технікою

27 лютого 2017, 15:15 2724

Міністерство аграрної політики та продовольства України і корейська корпорація Posco Daewoo домовилися розробити спільну програму із забезпечення новітньою сільськогосподарською технікою малих та середніх сільгоспвиробників в Україні.

Про це йшлося під час зустрічі першого заступника міністра Максима Мартинюка, представників відомства та корпорації Рosco Daewoo Corporation сьогодні, 27 лютого.

«Для наших іноземних партнерів інвестування в українське сільгоспмашинобудування є дуже перспективним напрямом. З кожним роком аграрний сектор в Україні стає все потужнішим і попит на якісну техніку лише зростає», — цитує прес-служба Мінагропроду Максима Мартинюка.

За його словами, спільне виробництво техніки в Україні буде вигідним для обох сторін. Так, сьогодні національне машинобудування отримало комплексну підтримку з боку держави. Крім того, нова техніка може не лише використовуватися в Україні, а й постачатися до інших країн. Для українців відкриття виробничих потужностей — це нові робочі місця, обмін досвідом та новий рівень виробництва техніки.

У ході зустрічі сторони погодились створити спільну робочу групу з метою розробки плану дій, необхідних для започаткування програми співпраці. Основними завданнями робочої групи стануть визначення загальних принципів та умов, необхідних для ефективної реалізації програми, підготовка переліку с/г техніки та пошук відповідного українського партнера.

«Ми сподіваємось, що наша співпраця з корейським партнером стане поштовхом до стабілізації та послідовного розвитку технічного забезпечення аграрного виробництва та українського машинобудування. Зі свого боку, Мінагропрод докладе усіх зусиль для реалізації обговорених питань», — додав наприкінці зустрічі перший заступник міністра.