ХТЗ відновить роботу в 2017 році

24 жовтня 2016, 08:00 3909

Власник і президент групи компаній DCH Олександр Ярославський сподівається відновити роботу «Харківського тракторного заводу» (ХТЗ) з початку 2017 року.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Я не можу зараз називати точні терміни відновлення роботи заводу... У нас усі важелі для цього є. Залишилося тільки затвердити наші всі судові справи: хотілося б, щоб на Новий рік ми вже виїхали на тракторі... Сподіваюся, що з наступного року ми все-таки запустимо роботу заводу», — сказав він.


Для довідки: нагадаємо, зараз на заводі проводиться комплекс санаційних заходів для відновлення роботи.

Олександр Ярославський стане фактично одноосібним власником АТ «ХТЗ» після того, як купить пакет акцій у розмірі близько 29% статутного капіталу, від якого відмовився австрійський інвестор Зигфрід Вольф, і сконцентрує 91,76% акцій. Решта 8% акцій належить близько 20 тис. міноритаріям.

Олександр Ярославський придбав контрольний пакет акцій ХТЗ у квітні 2016 року за пропозицією Зигфріда Вольфа. Потім був прийнятий і затверджений план оздоровлення підприємства. Для його реалізації група DCH відкрила ХТЗ кредитну лінію на 400 млн грн на поповнення оборотних коштів.