ХТЗ розпочав лазерне маркування своїх запчастин для тракторів

28 грудня 2017, 17:11 7171

На «Харківському тракторному заводі» закінчили підготовчі роботи, наладку і провели запуск спеціального лазерного комплексу, призначеного для маркування запасних частин і деталей, які випускаються на підприємстві.

Як говориться у повідомленні підприємства, цей комплекс безконтактним способом наносить чітке зображення, яке практично неможливо знищіти, на вироби з металів, їх сплавів, а також інші матеріали, що використовуються на виробництві.

Як зазначається, у інформацію, що наноситься, додатково введено елементи захисту, які унеможливлять підроблення, навіть за умови використання аналогічного обладнання.

«Змушені констатувати, що за останній час на ринку з'явилася велика кількість контрафактної продукції, яка б'є не тільки по кишені споживача, але і по іміджу нашого заводу. Запасні частини для тракторів випускали і реалізовували під брендом ХТЗ, а якість їх була дуже низькою. Система, яку ми впровадили на нашому підприємстві, дозволить захистити свою продукцію від підробки і надати кінцевому покупцеві якісний продукт», — підкреслив генеральний директор ХТЗ Андрій Коваль.