ХТЗ готують до запуску

10 серпня 2016, 15:51 3520

Керівництво «Харківського тракторного заводу» (ХТЗ) готує підприємство до запуску згідно із затвердженим планом санації.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

«Вже з початку цього тижня почав роботу відділ постачання, який займається підготовкою закупівель. Складено графік відновлення діяльності як цього відділу, так і інших служб: ремонтних бригад для відновлення устаткування, транспортного відділу — для поставки комплектуючих і матеріалів, складського господарства тощо. Ми відпрацьовуємо номенклатуру всього необхідного для роботи підприємства, ведемо активну роботу з постачальниками. Ведуться переговори з обленерго, з газовими компаніями для відновлення поставок. Наші інженерні служби вже зараз зайняті інспектуванням обладнання для виявлення критичних поломок, щоб відразу приступити до усунення найгостріших моментів», — розповів комерційний директор ХТЗ Дмитро Єлісєєнко.

Директор ХТЗ з економіки Віталій Баранніков також підтвердив, що плани з розконсервації заводу і запуску виробництва сформовані, а також «на даний момент повністю проведені всі переговори з постачальниками сировини і матеріалів».

У групі DCH, що належить власнику контрольного пакету ХТЗ Олександру Ярославському, повідомляють про готовність найближчим часом розпочати виплату заборгованості по зарплаті працівникам підприємства. Найближчим часом планується виплатити перший транш у розмірі 10 млн грн. «10 млн грн заборгованості по заробітній платі, що виникла за час простою підприємства через дії силових структур, планується погасити вже до кінця наступного тижня, а всю суму (близько 20 млн грн) до кінця місяця», — наголошується в повідомленні.


Для довідки: Нагадаємо, «Харківський тракторний завод» зупинений з березня 2016 р. у результаті дій правоохоронних органів, які керівництво підприємства характеризує як безпрецедентний тиск. Діяльність підприємства, включаючи можливість проведення фінансових операцій, заблокована. У той же час, 9 червня поточного року кредитори ХТЗ вирішили почати процедуру досудової санації. А 14 липня План досудової санації затвердив Господарський суд Харківської області, тим самим надаючи можливість почати процес відновлення виробництва.