Аграріїв забезпечать б/в тракторами із США і ЕС

27 липня 2016, 08:00 3654

Український виробник потребує надійної сільськогосподарської техніки для підвищення продуктивності та збільшення вкладу сільського виробника у ВВП України.

Про це заявив президент Structured Trade Finance Corporation (STFC) Джейсон Гейссар на зустрічі з міністром аграрної політики та продовольства України Тарасом Кутовим, інформує Мінагропрод.

В ході зустрічі йшлось про доступну сільгосптехніку для українського споживача. Це можна досягти шляхом спільного проекту продажу та купівлі вживаних комбайнів та тракторів зі США та ЄС «Supply of Pre-owned Agricultural Equipment to Ukraine» («Поставка вживаного сільськогосподарського обладнання для України»)

Джейсон Гейссар відмітив, що у проекті візьмуть участь такі всесвітньо відомі компанії, як John Deer, CNH, Claas. «Поставка обладнання буде проходити від прямих дилерів. Уживанні сертифіковані комбайни того ж бренду та потужності коштуватимуть половину, чи навіть менше, ніж нові. Якісне технічне обладнання допоможе збільшити продуктивність сільського виробника та об`єми експорту до європейських країн», — налогосив представник американської сторони.

Зі свого боку Тарас Кутовий додав, що підтримка малого та середнього фермерства — головне завдання для Мінагропроду. «Сьогодні вони не мають коштів на  самостійне придбання дорогої та більш якісної техніки. Тому одним з гарних рішень є спільна розробка лізингової системи», — підкреслив міністр. 


Для довідки: У структурі машинно-тракторного парку аграрних підприємств, особистих селянських та фермерських господарств трактори (309 тис. од) складають: 80% вітчизняного виробництва та країн СНД; 1,7% — компанії John Deere; 1,1% — Case; 0,3% — Claas;  5,1% — YTO, Фотон (Китай) та інші. Майже 80% з наявних технічних засобів відпрацювали амортизаційний термін.