Agritechnica 2017: Новинки Poettinger отримали 4 медалі

13 листопада 2017, 19:00 3308

Незалежна експертна комісія DLG (Німецьке сільськогосподарське товариство) нагородила чотири інноваційних проекти австрійського виробника техніки Poettinger сріблом на конкурсі Innovation Award.

Як говориться у повідомленні компанії, відзнаку отримали системи автоматичного розпізнавання тварин, контролю передпосівної підготовки, а також платформи обміну данними.

Так, срібло отримала перша у світі система Poettinger SENSOSAFE автоматичного розпізнавання тварин. Прямо на косарці встановлено оптичний інфрачервоний сенсор SENSOSAFE, що розпізнає оленят, які сховалися від косарки у траві (тобто вони знаходяться не в полі зору водія). Якщо SENSOSAFE виявляє оленят, він надсилає сигнал до гідравліки косарки, і косарка швидко автоматично піднімається.

Також експертна комісія відзначила систему контролю передпосівної підготовки Poettinger, яка за допомогою камери у режимі реального часу дозволяє стабільно проводити передпосівну підготовку, що завжди відповідає умовам ґрунту. Система вимірює на пряму та в реальному часі шорсткість поверхні ґрунту, що базується на зйомці стерео-камери, яка розміщена між ротаційною бороною та сівалкою. Відповідні величини мікрорельєфу регулюють через систему ISOBUS класу III використання кількості обертів ВВП та швидкості руху трактора. Даний пристрій дозволяє автоматично управляти та адаптувати трактор до змінних умов ґрунту.

Медаль отримала розробка POTPRO GUIDE на базі системи від компанії Fliegl COUNTER SX технології Beacon, що розширює існуючу технологію Beacon для включення сенсору прискорення, GPS, Sigfox і пам´яті та завдяки такому поєднанню вона здатна інтелектуально створювати, зберігати та пересилати дані у різних процесах. Система налаштована на стандартний процес, а в принципі, застосовується універсально. Вона може постачати дані в різних ситуаціях, на різних транспортних засобах та обладнанні, а також у різних робочих процесах: наприклад, години експлуатації, тип робочого положення (положення агрегату), зберігання, об'єднання з GPS та Sigfox та їх доступність пізніше.

Спільна розробка різних виробників сільськогосподарської техніки Agrirouter також отримала «срібло».  Компанія DKE-Data GmbH & Co. KG презентуватиме на своєму стенді  універсальну платформу обміну даних, що вирішує ключову проблему оцифрування в сільському господарстві: це новий інструмент, що дозволяє фермерам та підрядникам об'єднувати сільськогосподарські машини та програмне забезпечення різних незалежних виробників техніки.

Остання буде цікавою для господарств зі змішаною технікою від різних виробників.