В Україні немає офіційної статистики щодо пивоварного ячменю

22 квітня 2017, 10:33 2847

В Україні жодної офіційної статистики щодо пивоварного ячменю не ведеться.

Про це в інтерв'ю виданню Agravery розповів регіональний директор з постачання компанії Malteurop Ukraine Олександр Івашина.

«В Україні вирощують ячмінь на 2,6-2,8 млн га, проте пивоварний — не більше ніж на 200 тис. га. Точніше сказати важко, бо ніякої офіційної статистики щодо пивоварного ячменю у країні не ведеться», — говорить він.

При цьому, відзначає регіональний директор Malteurop Ukraine, у реєстрі сортів пивоварного ячменю можна знайти понад 50 позицій, проте лише 10-20 із них дійсно можуть стати запорукою отримання якісного солоду.

«Через те, що не весь ячмінь в Україні пивоварних сортів, солодові компанії вимушені самостійно просувати «правильні» сорти і глибоко інтегруватися у ланцюг постачання та підтримки аграрія. Ми проводимо випробування найбільш потенційних сортів пивоварного ячменю на випробувальних ділянках у різних регіонах держави, контролюємо їх, дивимось на уражуваність хворобами та шкідниками і потенціал врожайності. Уже на основі випробувань щороку обираємо один-два сорти для певного регіону і впроваджуємо їх у свою програму. Потім самостійно або через селекційні компанії завозимо насіння високих репродукцій цих сортів в Україну», — розповів Олександр Івашина.


Для довідки: Malteurop Ukraine входить до трійки найбільших переробників пивоварного ячменю у країні, із виробничою потужністю 165 тисяч тонн солоду на рік.