У Мінагропроді обіцяють підтримку виробникам фруктів і ягід

23 вересня 2016, 15:10 1949

Зважаючи на пріоритети стратегії 3+5, розвиток галузі садівництва та ягідництва є одним із пріоритетних напрямків для Мінагропроду.

Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час ІІ українсько-голландського семінару «Виробництво та експортні можливості українських фруктів та ягід», інформує прес-служба аграрного відомства.

За словами Ольги Трофімцевої, ця подія дійсно є символічною, бо фактично являє собою підтвердження європейського вибору України та намагання максимально швидко сприяти євроінтеграційним процесам. В даному випадку в садівничому секторі української аграрної економіки

Заступник міністра підтримала аналогію ведення бізнесу в садівництві зі спортом, наведену голландськими колегами «В Україні є багато передумов для того щоб бути успішними у аграрному секторі. В нас є добрі гени — це наші ґрунти, але нам потрібно ще мати й добре «спортивне обладнання» — це технології, високоефективні сорти та гібриди рослин. А також мати добре «місце для тренування» — це наша законодавча база, рамкові умови ведення бізнесу в секторі», — сказала вона.

Ольга Трофімцева пообіцяла, що будуть робити все можливе, щоб саме ті, хто займається виробництвом і переробкою ягід чи фруктів та спрямовують продукцію на експорт? отримували допомогу від держави. Адже наразі експорт в даному сегменті зростає і за останні 4 роки експорт, наприклад, ягід виріс майже в 4 рази. В 2015 році Україна експортувала свіжих та заморожених ягід на більш ніж $12,5 млн. І основним регіоном, який купує дану продукцію, є саме Європейський Союз. «Тому, можна сказати, що багато наших виробників вже виробляють продукцію у відповідності до стандартів якості ЄС», — запевнила Ольга Трофімцева.


Для довідки: У 2015 році вирощено 2 152,8 тис. т плодів та ягід, що на 7,7 % більше порівняно з 2014 роком, урожайність зросла з 95,2 ц/га до 104,5 ц/га, а фактичне споживання на 1 особу з 46 до 50 кг на рік.