Укрцукор: У новому сезоні запуститься більше заводів

10 березня 2017, 10:50 2210

В Україні наступного сезону працюватиме 45 цукрових заводів, що на 3 більше від працюючих в 2016/17 МР.

Про це повідомила керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило, інформує прес-служба асоціації.

«Завершився збір документів на розподіл обсягів виробництва цукру квоти «А» — 47 заводів подало заявки. Тому, на наступний рік можемо спрогнозувати 45 працюючих заводів, оскільки згодом відбудеться певний перерозподіл сировини між заводами однієї компанії, тому декілька заводів, які отримують квоту виробничий сезон не розпочинають. Уже зараз можна допустити, що додатково запустяться колишні заводи «Т-Цукор» (Збаражський, Козівський і Хоростківський ц/з), які наразі належать ТОВ «Радехівський цукор», — розповіла вона.

Окрім того, за її словами, уже є підтверджена інформацію про те, що найбільші виробники будуть збільшувати посівні площі під цукровими буряками — мінімально на 10%. За таких умов, українські виробники зможуть виготовити понад 2,5 млн т цукру, з яких 1 млн т можна поставити на зовнішні ринки.

«Пріоритетним напрямком розвитку галузі, як і раніше, залишається збільшення виробництва цукру І-ої категорії, частка якого у загальному виробництві має досягнути 50% в 2017/2018 МР», —  пояснила Бутило.


Для довідки: за 2016 р. українські виробники експортували рекордні для незалежної України 442,7 тис. т цукру на суму $215,9 млн.