logo

Рослинництво

Укрцукор: Аграрний фонд має намір продати непридатний для вжитку цукор

Укрцукор: Аграрний фонд має намір продати непридатний для вжитку цукор

Рослинництво 11 серпня 2017. 10:17 2059

ДСБУ «Аграрний фонд» має намір до кінця вересня реалізувати на внутрішньому ринку цукор зі своїх запасів, термін придатності якого вже вийшов.

Про це йдеться у повідомленні НАЦУ «Укрцукор».

Як зазначається, значна частина цукру, що знаходиться в ДСБУ «Аграрний фонд» було виготовлено в 2011 р. і згідно ДСТУ 4623:2006 «Цукор білий Технічні умови» термін його придатності до споживання вийшов.

За словами голови правління НАЦУ «Укрцукор» Андрія Дикуна, даний продукт може бути реалізований тільки задля подальшої переробки.

«Всі терміни споживання даного цукру давно вийшли і він є непридатним для харчування. Цей продукт має бути відклерований на цукровому заводі, і лише тоді потрапляти у продаж», — сказав Дикун.

В асоціації нагадали, що 8 лютого, на засіданні Кабінету міністрів України було прийнято рішення надати дозвіл «Аграрному фонду» реалізувати цукор з державного інтервенційного фонду. Відповідно до цієї постанови ДСБУ «Аграрний фонд» отримав дозвіл здійснити в установленому порядку продаж цукру з державного інтервенційного фонду за цінами не нижчими ціни його закупівлі з урахуванням витрат на зберігання та переміщення. Термін зберігання цукру закінчився 15 квітня 2017 року.

«Згідно повідомлення «Аграрної біржі», ДСБУ «Аграрний фонд» розпочав продаж цукру-піску через організований торговий майданчик «Аграрної біржі» 31 липня 2017 року», — пояснили в асоціації.


Для довідки: згідно ДСТУ 4245:2003 «Цукор Умови тривалого зберігання» термін зберігання упакованого цукру в неопалювальних складах — від 1,5 до 4 років залежно від кліматичних умов та виду тари. Цукор-пісок чи рафінований цукор-пісок, упакований в поліпропіленові мішки, виготовлені з поліпропіленової тканини з поліетиленовими чи поліпропіленовими мішкам-укладками, в неопалювальних складах зберігають до 2 років за умови суворого дотримання температурно-вологісного режиму.

Новини

Показати все

Блоги